Čistá hlava bez vší už 30 minut

Jak by se vám to líbilo? Pro mě před třemi lety něco neskutečného. V současnosti je to s Kouzelným všiváčkem standard. Jestli naše děti chytí vši na táboře, ve školce, škole nebo oslavě Dne dětí, protože si na jízdu zručnosti půjčí cyklistickou helmu, kterou už mělo na hlavě padesát dětí? Nevadí! Vši jsou mi úplně jedno. A je to super pocit, oproti těm nervům předtím. Vím, že s tímhle kouzelným hřebenem mám vši i hnidy pod kontrolou.

Dva roky jsme doma prakticky bez vší. Všechny tři děti Kouzelným všiváčkem krátce a nasucho pročesávám kontrolně dvakrát třikrát v týdnu. Zvykla jsem si na to a děti také. Mladší syn to miluje, drží jako kočka. Když jim ve vlasech nějakou veš přece jen najdu, ulovím ji hned. Prostě jen vlasy namočím, dám kondicionér a vyčešu parazity raz dva. Víc než jednu dvě vši a pár hnid nemají, máme to hotové dřív než domácí úkoly.

Ale ani tehdy, když jsem tenhle hřeben na vši použila poprvé a ve vlasech bylo vší a hnid po neúspěšných kůrách s šampony víc, jsem česáním nestrávila víc než hodinu. A pak nic. Samozřejmě jsem tomu nechtěla uvěřit a česala jsem opakovaně. Ale opravdu nic.

Je pravda, že vyčesávání vší a hnid už mám v ruce a naše děti nemají dlouhé, kudrnaté, husté ani hodně zavšivené vlasy. Jestli to máte jinak, je lepší vyčesání ještě pro jistotu za dva tři dny zopakovat a případně předem skouknout také video návod. I když vám vyčesání vší Kouzelným všiváčkem zpočátku třeba zabere o něco víc času, než jen nanést a spláchnout šampon na vši, výsledek za to opravdu stojí. A pořád je to nejrychlejší způsob, jak se těch potvor zbavit. Moc mě baví, že to funguje bez chemie a bez opáčka za týden, nebo i za měsíc...